ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΦΑΚΩΝ ΕΠΑΦΗΣ

Απολαύστε τη ζωή περισσότερο

cont lens fittingΕφαρμογή φακών επαφής και μετέπειτα φροντίδα

Στα Οπτικά Ξενοφώντος προσφέρουμε επαγγελματική εφαρμογή φακών επαφής καθώς και υπηρεσίες μετέπειτα φροντίδας για όλους τους τύπους φακών επαφής.  Οι φακοί επαφής αποτελούν μια φανταστική εναλλακτική λύση στη θέση των γυαλιών και αν δεν τους έχετε ξαναδοκιμάσει στο παρελθόν, θα συμφωνήσετε αμέσως μόλις τους φορέσετε στα μάτια σας ότι αυτά τα μικρά «θαύματα της όρασης» σας απελευθερώνουν από τους περιορισμούς ενός σκελετού γυαλιών και σας ανοίγουν νέους ορίζοντες ελευθερίας να χαρείτε τη ζωή.  Είτε έχετε μυωπία, είτε υπερμετρωπία, αστιγματισμό ή πρεσβυωπία (ή ακόμα και τα περισσότερα από όλα αυτά ταυτόχρονα!), είτε χρειάζεστε φακούς επαφής όταν αθλείστε ή απλά δεν σας αρέσει να φοράτε γυαλιά από το πρωί μέχρι τη νύχτα, υπάρχει το κατάλληλο ζευγάρι φακών επαφής για τη δική σας περίπτωση.  Ο σχεδιασμός και η τεχνολογία των φακών επαφής έχουν εξελιχθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες και αυτό σημαίνει ότι σχεδόν όλοι όσοι φορούν γυαλιά είναι υποψήφιοι για φακούς επαφής. 

Πρώτη επίσκεψη για φακούς επαφής

Κατά τη διάρκεια της πρώτης σας επίσκεψης για φακούς επαφής, ο Οπτομέτρης σας, θα σας εξηγήσει ποιοι είναι οι διάφοροι τύποι φακών επαφής που είναι διαθέσιμοι για τη δική σας συνταγή.  Υπάρχουν περαιτέρω διαφορετικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην επιλογή του επακριβούς και οριστικού τύπου φακών που συστήνεται για σας, όπως για παράδειγμα ο τρόπος και οι ώρες που επιθυμείτε να τους χρησιμοποιείτε. Θα σας δώσει επίσης όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος των φακών και της συντήρησής τους.  Αξίζει να σημειωθεί ότι στα Οπτικά Ξενοφώντος το πρώτο ζευγάρι μαλακών φακών επαφής χορηγείται πάντοτε δωρεάν αν είναι η πρώτη φορά που φοράτε φακούς επαφής, έτσι ώστε να κάνετε μια δοκιμή των φακών προτού στην ουσία να επενδύσετε κάποιο ποσό στους φακούς επαφής σας.

Κατά την πρώτη επίσκεψη και σίγουρα σε όλες τις μετέπειτα επισκέψεις εξέτασης των φακών επαφής είναι απαραίτητη η εξέταση του εξωτερικού μέρους του ματιού.  Στη διαδικασία αυτή, θα σας ζητηθεί να ακουμπήσετε μαλακά το κεφάλι πίσω από ένα όργανο που ονομάζεται σχισμοειδής λυχνία για να γίνει μια ενδελεχής εξέταση παραγόντων όπως είναι η παραγωγή και ποιότητα δακρύων, η υγεία και υγιεινή των βλεφάρων, η υγεία και η διαύγεια του κερατοειδούς.  Θα ληφθούν και θα καταγραφούν οι αναγκαίες μετρήσεις του προσθίου μέρους του ματιού σας με τη χρήση ενός άλλου οργάνου, του κερατόμετρου.  

Αρχικά ο οπτομέτρης σας θα τοποθετήσει τους φακούς επαφής στα μάτια σας και αφού ελέγξει όλους τους συναφείς παράγοντες, όπως τη διορθωμένη όρασή σας και την εφαρμογή των φακών στα μάτια σας, θα σας καθοδηγήσει ο ίδιος ο Οπτομέτρης σας και πάλι σε όλη τη διαδικασία χειρισμού και φροντίδας των φακών επαφής.  Να είστε σίγουροι ότι φεύγοντας από την πρώτη σας επίσκεψη θα έχετε τις γνώσεις και την αυτοπεποίθηση ενός έμπειρου χρήστη φακών επαφής.  Θα γνωρίζετε πώς πρέπει να αισθάνεστε τους φακούς στα μάτια σας και θα είστε σε θέση να τους φροντίζετε διασφαλίζοντας πάντα την άριστη υγεία των ματιών σας.  Μη ξεχνάτε ότι οι έμπειροι στην εφαρμογή φακών επαφής οπτομέτρες σίγουρα συμφωνούν στο ότι οι φακοί επαφής ΔΕΝ προκαλούν καθόλου προβλήματα, φτάνει να τους φοράτε και να τους φροντίζετε σωστά.  

Επισκέψεις μετέπειτα φροντίδας φακών επαφής

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι αν γίνετε χρήστης φακών επαφής είναι απαραίτητο να επισκέπτεστε τον Οπτομέτρη σας με τη συχνότητα που θα σας συστήσει ο ίδιος έτσι ώστε να διασφαλίζετε ότι διατηρείτε την υγεία των ματιών σας σε άρτιο επίπεδο.  Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο ραντεβού μετέπειτα φροντίδας για σχεδόν όλους τους τύπους φακών επαφής είναι δύο εβδομάδες αφότου λάβετε το πρώτο ζευγάρι φακών σας.  Επιπρόσθετα, στους έφηβους συνιστάται επίσης να κλείνουν ραντεβού ελέγχου κάθε έξι μήνες ενώ οι ενήλικες θα πρέπει να επισκέπτονται τον Οπτομέτρη τους για έλεγχο των φακών επαφής τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.  Παρακαλείστε να προσέρχεστε στα ραντεβού ελέγχου σας φορώντας τους φακούς επαφής σας για τουλάχιστον μια ώρα πριν από το προκαθορισμένο ραντεβού, και να προσπαθείτε πάντοτε αν είναι δυνατόν να έχετε μαζί και τα γυαλιά σας καθώς και τη θήκη των φακών σας.

Εφαρμόζονται όλοι οι τύποι φακών επαφής, συμπεριλαμβανομένων:

  • Μαλακών φακών επαφής π.χ. ημερήσιοι μίας χρήσεως, συχνής αντικατάστασης μαλακοί φακοί επαφής
  • Σκληρών και ημίσκληρων (αεροδιαπερατών) φακών επαφής, που χρησιμοποιούνται συνήθως για ψηλές συνταγές αστιγματισμού
  • Φακών επαφής ειδικής εφαρμογής: απαιτούνται για παράδειγμα στις περιπτώσεις εκτασιών του κερατοειδούς όπως είναι ο κερατόκωνος, ή μετά από ειδικές χειρουργικές επεμβάσεις όπως διαθλαστική επέμβαση ή ακόμα και μεταμόσχευση κερατοειδούς.

(για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επισκεφτείτε  τις σελίδες του ιστότοπου αυτού, οι οποίες είναι αφιερωμένες συγκεκριμένα σε κάθε τύπο που αναφέρεται πιο πάνω)

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΦΘΑΛΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΣΑΣ;

Επικοινωνήστε μαζί μας για τη διευθέτηση του ραντεβού σας με την επαγγελματική μας ομάδα

alexnew

Γνωρίστε μας

Τα Οπτικά Ξενοφώντος ιδρύθηκαν το 1994 και από τότε προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες οπτομετρίας. Πιστεύουμε έντονα στην επαγγελματική εξειδίκευση και ότι όλα τα μέλη που εμπλέκονται στην φροντίδα ματίων μια κοινότητας θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά και μαζί προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού. Στα Οπτικά Ξενοφώντος κάθε μέλος της ομάδας μας είναι αφοσιωμένο στην παροχή εξατομικευμένης φροντίδας σε όλους τους πελάτες μας. Ολόκληρο το προσωπικό και στα δύο καταστήματα μας δεσμεύεται για τη διασφάλιση της άνεσης και της ικανοποίησης του κάθε ασθενή. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φροντίσουμε έτσι ώστε η εξεύρεση του ραντεβού σας να βολεύει το πολυάσχολο πρόγραμμα σας. Το έμπειρο προσωπικό μας θα δουλέψει μαζί σας για να σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς να προστατεύετε την όραση σας και να σας παρέχει  εναλλακτικές οπτικές λύσεις που εξυπηρετούν αποτελεσματικά τον τρόπο ζωής σας και τις οπτικές σας ανάγκες.

Τα καταστήματά μας

Το κατάστημα της Αγίας Νάπας (1994) είναι ένα τριώροφο, μοντέρνα διακοσμημένο και πλήρως εξοπλισμένο οπτικό κατάστημα. Βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, η οποία είναι ο κεντρικός δρόμος του γνωστού αυτού τουριστικού θέρετρου της Κύπρου, που οδηγεί στο γραφικό λιμάνι. Το κατάστημα της Λευκωσίας (1995) στεγάζεται σε ένα όμορφα αναπαλαιωμένο κτίριο του 18ου αιώνα και βρίσκεται στη καρδιά του παλαιού Στροβόλου. Το 1988 η κατεδάφιση του κτιρίου αυτού αποφεύχθηκε με την παρέμβαση και τις διαμαρτυρίες ομάδων περιβαλλοντικών οργανώσεων. Κουβαλά περισσότερο από ένα αιώνα ιστορίας και έχει ένα εντυπωσιακό ύψος μεγαλύτερο από 8 μέτρα. Η όλη κατασκευή υποστηρίζεται από δύο περίτεχνα σκαλιστές καμάρες, ενώ ένα ξύλινο πάτωμα συμπληρώνεται όμορφα από σειρές ξύλινων δοκαριών που κρατάνε ψηλά την οροφή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

faqnew22

 

ΤΟ ΦΙΛΜΑΚΙ ΜΑΣ

Η προσωπική προσεχτική φροντίδα που δίνεται σε κάθε ασθενή οπτομετρίας μας, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις ιδιαίτερες του οπτικές ανάγκες, είναι το κύριο μας χαρακτηριστικό.

Σκοπός μας είναι να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα για τα μάτια σε όλους μας τους πελάτες και όλους μας τους ασθενείς οπτομετρίας, και αυτή είναι και η κυριότερη αιτία που η σεβαστή πελατεία μας όχι μόνο αυξάνεται συνεχώς αλλά το κυριότερο, είναι και επαναλαμβανόμενη.

 

ΜΕΛΗ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ

LOGO1a

logo4

LOGO3a