"Τα μούρα Goji, γνωστά για αιώνες σε λαούς της Ασίας (π.χ. Κίνα, Θιβέτ, Μαλαισία) καλλιεργούνται πλέον σε πολλές χώρες του πλανήτη μας. Κατά την συγκομιδή τους, τα μικρά αυτά μούρα έχουν ένα ζωηρό πορτοκαλί/κόκκινο χρώμα ενώ στην αγορά μπορείτε να τα βρείτε συνήθως σε ξηρή μορφή και μοιάζουν σαν σταφίδες σε σκούρο κόκκινο χρώμα."

Read more

"Τι σχέση έχει το μέγεθος της σκιάς μας με την προστασία των ματιών μας…; Η υπεριώδης ακτινοβολία που βρίσκεται στο φυσικό φως του ήλιου δεν είναι μόνο ικανή να βλάψει σοβαρά το δέρμα αλλά και τα μάτια.  Για αυτό και είναι απαραίτητο να προστατεύετε τα μάτια σας με ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ηλίου, το οποίο εφαρμόζει τέλεια στο πρόσωπο σας και έχει προσεχτικά επιλεγεί για εσάς. "

Read more

"Οκτώ δυνατοί συσχετισμοί μεταξύ του καπνίσματος και της πιο σημαντικής μας αίσθησης, της όρασης μας. 

Είναι ευρέως γνωστό ότι το κάπνισμα συνδέεται με πολλά προβλήματα υγείας και ότι αποτελεί παγκοσμίως μια  σημαντική αιτία θανάτου η οποία θα μπορούσε να αποτραπεί. Λίγοι όμως από εμάς γνωρίζουν ότι το κάπνισμα έχει αποδεδειγμένα συνδεθεί και με τη τύφλωση. Μάλιστα πρόσφατα μια έρευνα που έχει διεξαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει δείξει ότι η απώλεια όρασης που συνδέεται με το κάπνισμα, είναι πιο συχνή από ότι ο καρκίνος των πνευμόνων και οι καρδιοπάθειες.

 "

Read more

"Καταναλώνουμε μήπως υπερβολικές ποσότητες ανθυγιεινών  τροφών μπροστά από την τηλεόραση κάθε βράδυ;

Τα παγκόσμια επίπεδα παχυσαρκίας είναι ψηλότερα από ποτέ αλλά γνωρίζουμε τις πραγματικά καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή η ασθένεια στην υγεία μας; Γνωρίζουμε τι μπορεί να προκαλέσει στην σημαντικότερη μας αίσθηση; Στην όραση μας; "

Read more

"I guess a sensible starting point is to assume that if you are reading this eBook you either have been told you have cataracts already, or you know someone close to you who has cataracts and want to know more; or perhaps you know a little about the condition and think you may have them yourself? As you probably have heard before the eye is similar in many ways to a camera."

Read more

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΦΘΑΛΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΣΑΣ;

Επικοινωνήστε μαζί μας για τη διευθέτηση του ραντεβού σας με την επαγγελματική μας ομάδα

alexnew

Γνωρίστε μας

Τα Οπτικά Ξενοφώντος ιδρύθηκαν το 1994 και από τότε προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες οπτομετρίας. Πιστεύουμε έντονα στην επαγγελματική εξειδίκευση και ότι όλα τα μέλη που εμπλέκονται στην φροντίδα ματίων μια κοινότητας θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά και μαζί προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού. Στα Οπτικά Ξενοφώντος κάθε μέλος της ομάδας μας είναι αφοσιωμένο στην παροχή εξατομικευμένης φροντίδας σε όλους τους πελάτες μας. Ολόκληρο το προσωπικό και στα δύο καταστήματα μας δεσμεύεται για τη διασφάλιση της άνεσης και της ικανοποίησης του κάθε ασθενή. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φροντίσουμε έτσι ώστε η εξεύρεση του ραντεβού σας να βολεύει το πολυάσχολο πρόγραμμα σας. Το έμπειρο προσωπικό μας θα δουλέψει μαζί σας για να σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς να προστατεύετε την όραση σας και να σας παρέχει  εναλλακτικές οπτικές λύσεις που εξυπηρετούν αποτελεσματικά τον τρόπο ζωής σας και τις οπτικές σας ανάγκες.

Τα καταστήματά μας

Το κατάστημα της Αγίας Νάπας (1994) είναι ένα τριώροφο, μοντέρνα διακοσμημένο και πλήρως εξοπλισμένο οπτικό κατάστημα. Βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, η οποία είναι ο κεντρικός δρόμος του γνωστού αυτού τουριστικού θέρετρου της Κύπρου, που οδηγεί στο γραφικό λιμάνι. Το κατάστημα της Λευκωσίας (1995) στεγάζεται σε ένα όμορφα αναπαλαιωμένο κτίριο του 18ου αιώνα και βρίσκεται στη καρδιά του παλαιού Στροβόλου. Το 1988 η κατεδάφιση του κτιρίου αυτού αποφεύχθηκε με την παρέμβαση και τις διαμαρτυρίες ομάδων περιβαλλοντικών οργανώσεων. Κουβαλά περισσότερο από ένα αιώνα ιστορίας και έχει ένα εντυπωσιακό ύψος μεγαλύτερο από 8 μέτρα. Η όλη κατασκευή υποστηρίζεται από δύο περίτεχνα σκαλιστές καμάρες, ενώ ένα ξύλινο πάτωμα συμπληρώνεται όμορφα από σειρές ξύλινων δοκαριών που κρατάνε ψηλά την οροφή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

faqnew22

 

ΤΟ ΦΙΛΜΑΚΙ ΜΑΣ

Η προσωπική προσεχτική φροντίδα που δίνεται σε κάθε ασθενή οπτομετρίας μας, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις ιδιαίτερες του οπτικές ανάγκες, είναι το κύριο μας χαρακτηριστικό.

Σκοπός μας είναι να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα για τα μάτια σε όλους μας τους πελάτες και όλους μας τους ασθενείς οπτομετρίας, και αυτή είναι και η κυριότερη αιτία που η σεβαστή πελατεία μας όχι μόνο αυξάνεται συνεχώς αλλά το κυριότερο, είναι και επαναλαμβανόμενη.