Τελευταια Νεα

Χρήσιμες πληροφορίες για ασθενείς

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ - ΤΑ ΜΟΥΡΑ GOJI ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!

"Τα μούρα Goji, γνωστά για αιώνες σε λαούς της Ασίας (π.χ. Κίνα, Θιβέτ, Μαλαισία) καλλιεργούνται πλέον σε πολλές χώρες του πλανήτη μας. Κατά την συγκομιδή τους, τα μικρά αυτά μούρα έχουν ένα ζωηρό πορτοκαλί/κόκκινο χρώμα ενώ στην αγορά μπορείτε να τα βρείτε συνήθως σε ξηρή μορφή και μοιάζουν σαν σταφίδες σε σκούρο κόκκινο χρώμα."

Τα μικρά μούρα Goji, γνωστά και σαν Wolfberries αποτελούν την τροφή με την πολυτιμότερη διατροφική αξία στον πλανήτη μας! Περιέχουν φυσικές αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητικές ιδιότητες. Πλούσια σε αντιοξειδωτικούς παράγοντες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία τα μούρα Goji μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας και ιδιαίτερα την όρασή σας!

Τα μούρα Goji περιέχουν 18 διαφορετικά είδη αμινοξέων τα οποία και είναι απαραίτητα για τη σύνθεση πρωτεϊνών στο σώμα μας, περισσότερη β-καροτίνη από τα καρότα, περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες, 15 φορές πιο πολύ σίδηρο από το σπανάκι και πολύ περισσότερη βιταμίνη Γ από τα πορτοκάλια! Περιέχουν 21 διαφορετικά ιχνοστοιχεία, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Β1 και ακόμα αποτελούν μια εξαίρετη πηγή βιταμίνης Β2 (ριβοφλαβίνης) η παρουσία της οποίας είναι απαραίτητη για υγιή μάτια και καλή όραση.

Έχει επιστημονικά αποδειχτεί , ότι η φυσιολογική μείωση της ευαισθησίας της κεντρικής οπτικής οξύτητας, η οποία και συμβαίνει σταδιακά με την αύξηση της ηλικίας, μπορεί να αποφευχθεί με την κατανάλωση τροφών που έχουν ψηλή περιεκτικότητα λουτείνης και ζεαξανθίνης. Αυτά τα ιχνοστοιχεία, μπορούν να ενισχύσουν την αποθήκευση χρωστικής στην ωχρά κηλίδα του αμφιβληστροειδή χιτώνα, η οποία αποτελεί το σημείο του ματιού υπεύθυνο για την ευαίσθητη κεντρική όραση. Τα μούρα Goji περιέχουν περισσότερα καροτενοειδή ιχνοστοιχεία από οποιαδήποτε άλλη τροφή και αποτελούν κατά ακρίβεια την ψηλότερη γνωστή στον άνθρωπο πηγή ζεαξανθίνης!

Τα μούρα Goji  χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες στην Κίνα για την καλυτέρευση οφθαλμικών ανωμαλιών όπως ο καταρράκτης και οφθαλμικών παθήσεων όπως είναι οι αμφιβληστροειδοπάθειες και οι παθήσεις της ωχράς κηλίδας. Εκτός από το να ενισχύουν την όραση, είναι επίσης γνωστό ότι τα μούρα Goji αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας, ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Παρακαλούμε να είστε προσεχτικοί και εάν έχετε οποιεσδήποτε αλλεργίες σε τροφές, πάντοτε να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας προτού κάνετε αλλαγές στη διατροφή σας. Τα μούρα Goji μπορεί να επηρεάσουν την δράση αιμολυτικών και άλλων φαρμάκων, για αυτό το λόγο πάντοτε να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας προτού τα προσθέσετε στο διαιτολόγιο σας, ειδικά εάν παίρνετε αντιπηκτικά ή άλλα φάρμακα για σακχαρώδη διαβήτη ή υψηλή αρτηριακή πίεση. Όσο αφορά τα μάτια και την όρασή σας, να θυμάστε πάντοτε να ακολουθείτε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο πλούσιο σε φυλλώδη πράσινα χορταρικά και χρωματιστά φρούτα και λαχανικά.  Η σωστή διατροφή είναι σημαντική βέβαια για τον οργανισμό μας γενικότερα αλλά πρέπει όλα να απολαμβάνονται σε αρμονία και με μέτρο.

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΦΘΑΛΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΣΑΣ;

Επικοινωνήστε μαζί μας για τη διευθέτηση του ραντεβού σας με την επαγγελματική μας ομάδα

alexnew

Γνωρίστε μας

Τα Οπτικά Ξενοφώντος ιδρύθηκαν το 1994 και από τότε προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες οπτομετρίας. Πιστεύουμε έντονα στην επαγγελματική εξειδίκευση και ότι όλα τα μέλη που εμπλέκονται στην φροντίδα ματίων μια κοινότητας θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά και μαζί προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού. Στα Οπτικά Ξενοφώντος κάθε μέλος της ομάδας μας είναι αφοσιωμένο στην παροχή εξατομικευμένης φροντίδας σε όλους τους πελάτες μας. Ολόκληρο το προσωπικό και στα δύο καταστήματα μας δεσμεύεται για τη διασφάλιση της άνεσης και της ικανοποίησης του κάθε ασθενή. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φροντίσουμε έτσι ώστε η εξεύρεση του ραντεβού σας να βολεύει το πολυάσχολο πρόγραμμα σας. Το έμπειρο προσωπικό μας θα δουλέψει μαζί σας για να σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς να προστατεύετε την όραση σας και να σας παρέχει  εναλλακτικές οπτικές λύσεις που εξυπηρετούν αποτελεσματικά τον τρόπο ζωής σας και τις οπτικές σας ανάγκες.

Τα καταστήματά μας

Το κατάστημα της Αγίας Νάπας (1994) είναι ένα τριώροφο, μοντέρνα διακοσμημένο και πλήρως εξοπλισμένο οπτικό κατάστημα. Βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, η οποία είναι ο κεντρικός δρόμος του γνωστού αυτού τουριστικού θέρετρου της Κύπρου, που οδηγεί στο γραφικό λιμάνι. Το κατάστημα της Λευκωσίας (1995) στεγάζεται σε ένα όμορφα αναπαλαιωμένο κτίριο του 18ου αιώνα και βρίσκεται στη καρδιά του παλαιού Στροβόλου. Το 1988 η κατεδάφιση του κτιρίου αυτού αποφεύχθηκε με την παρέμβαση και τις διαμαρτυρίες ομάδων περιβαλλοντικών οργανώσεων. Κουβαλά περισσότερο από ένα αιώνα ιστορίας και έχει ένα εντυπωσιακό ύψος μεγαλύτερο από 8 μέτρα. Η όλη κατασκευή υποστηρίζεται από δύο περίτεχνα σκαλιστές καμάρες, ενώ ένα ξύλινο πάτωμα συμπληρώνεται όμορφα από σειρές ξύλινων δοκαριών που κρατάνε ψηλά την οροφή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

faqnew22

 

ΤΟ ΦΙΛΜΑΚΙ ΜΑΣ

Η προσωπική προσεχτική φροντίδα που δίνεται σε κάθε ασθενή οπτομετρίας μας, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις ιδιαίτερες του οπτικές ανάγκες, είναι το κύριο μας χαρακτηριστικό.

Σκοπός μας είναι να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα για τα μάτια σε όλους μας τους πελάτες και όλους μας τους ασθενείς οπτομετρίας, και αυτή είναι και η κυριότερη αιτία που η σεβαστή πελατεία μας όχι μόνο αυξάνεται συνεχώς αλλά το κυριότερο, είναι και επαναλαμβανόμενη.