Τελευταια Νεα

Χρήσιμες πληροφορίες για ασθενείς

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΦΟΡΑΜΕ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ;

"Τι σχέση έχει το μέγεθος της σκιάς μας με την προστασία των ματιών μας…; Η υπεριώδης ακτινοβολία που βρίσκεται στο φυσικό φως του ήλιου δεν είναι μόνο ικανή να βλάψει σοβαρά το δέρμα αλλά και τα μάτια.  Για αυτό και είναι απαραίτητο να προστατεύετε τα μάτια σας με ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ηλίου, το οποίο εφαρμόζει τέλεια στο πρόσωπο σας και έχει προσεχτικά επιλεγεί για εσάς. "

Με την αύξηση των επιπέδων της υπεριώδης ακτινοβολίας που φτάνει στην επιφάνεια της γης , η οποία και οφείλεται κυρίως στην εξάντληση του στρατοσφαιρικού στρώματος του όζοντος, και η οποία είναι ισχυρότερη τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι σημαντικό να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την προφύλαξη των ματιών μας. Είναι συνεπώς πολύ σημαντικό να περιορίζετε την έκθεση σας στο άμεσο ηλιακό φως ιδιαίτερα κατά τους μήνες του καλοκαιριού, μεταξύ των ωρών 11.00πμ και 3.00μμ όπου η υπεριώδης ακτινοβολία είναι ισχυρότερη. Απλά να θυμάστε ότι εάν σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή κατά τη διάρκεια της μέρας, η σκιά σας είναι κοντύτερη από εσάς, τότε τα επίπεδα της υπεριώδης ακτινοβολίας είναι πάρα πολύ ψηλά και για αυτό είναι υψίστης σημασίας να προστατεύσετε όχι μόνο το δέρμα αλλά και τα μάτια σας.

Μακροχρόνια έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να επηρεάσει τους εξωτερικούς ιστούς του ματιού όπως τα βλέφαρα καθώς επίσης και τις εσωτερικές δομές του ματιού όπως τον κρυσταλλοειδή φακό. Πιο συγκεκριμένα έρευνες έχουν δείξει ότι μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο χωρίς επαρκή προστασία για τα μάτια, αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης οφθαλμικών διαταραχών όπως:

  • ο Καταρράκτης- η σταδιακή θόλωση του φυσιολογικού κρυσταλλοειδούς φακού, η οποία συνδέεται άμεσα με τη θόλωση της όρασης
  • η Εκφύλιση της ωχράς κηλίδας - η φθορά της ωχράς κηλίδας η οποία είναι η περιοχή του αμφιβληστροειδή χιτώνα υπεύθυνη για την λεπτομερή κεντρική όραση
  • η Φωτοκερατίτιδα- ένα οδυνηρό αλλά προσωρινό έγκαυμα του κερατοειδή χιτώνα (ο διαφανής εξωτερικός χιτώνας στο μπροστινό μέρος του ματιού) που μπορεί να προκληθεί από έκθεση σε υψηλά επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας για παράδειγμα κατά τη διάρκεια  μιας μέρας στην παραλία
  • το Πτερύγιο- Πολύ σύνηθες σε χώρες που έχουν πολύ ζέστη και σκόνη όπως η Κύπρος. Είναι μια ανώμαλη αλλά συνήθως μη καρκινική ανάπτυξη ιστού στην εξωτερική ή την εσωτερική γωνία του σκληρού χιτώνα του ματιού, ο οποίος αποτελεί  το άσπρο σε χρώμα μέρος του ματιού. Τα πτερύγια μπορεί να χρειαστούν χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθούν  γιατί μπορεί να μεγαλώσουν σταδιακά, προχωρώντας πάνω στην επιφάνεια του κερατοειδή απειλώντας τον διαφανή του χαρακτήρα και κατ’ επέκταση την ακεραιότητα του οπτικού άξονα και την καλή όραση
  • και ακόμα συγκεκριμένα είδη Καρκίνου του δέρματος των βλεφάρων

Γλαύκωμα και κερατόκωνος και η σχέση τους με την υπεριώδη ακτινοβολία

Το γλαύκωμα είναι μια οφθαλμική ασθένεια, κατά την οποία αυξημένη οφθαλμική πίεση μπορεί ν προκαλέσει ζημιά στο οπτικό νεύρο. Ασθενείς με γλαύκωμα υποφέρουν συχνότερα από μάτια πολύ ευαίσθητα στο φως και στις αντανακλάσεις. Πιστεύεται ότι αυτή η ευαισθησία επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο με κάποια συγκεκριμένα είδη φαρμακευτικής αγωγής που μπορεί να δοθούν για την αντιμετώπιση της πάθησης αυτής. Επιπλέον, ο κερατόκωνος που είναι ένα είδος παθολογικής εκτασίας του κερατοειδή, μπορεί επίσης να προκαλέσει υπερευαισθησία στο φως και στις αντανακλάσεις.

Οι τρεις πιο σημαντικές αλήθειες που αφορούν τα γυαλιά του ήλιου:

  • 100% προστατευτικά από τις υπεριώδεις ακτίνες γυαλιά του ήλιου (απορρόφηση υπεριώδης ακτινοβολίας  μέχρι 400nm) είναι απαραίτητα για την προστασία του ευαίσθητου δέρματος γύρω από τα  μάτια αλλά και για τα ίδια τα μάτια. Διαφορετικά πολλές ώρες στον ήλιο χωρίς την απαραίτητη προστασία, αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης των πιο πάνω συγκεκριμένων οφθαλμικών παθήσεων
  • Η ποιότητα των γυαλιών του ήλιου είναι όσο σημαντική όσο και η εφαρμογή τους στο πρόσωπο. Να προτιμάτε τα γυαλιά ηλίου να κάθονται κοντά στο πρόσωπο σας και οι φακοί τους να είναι αρκετά μεγάλοι για να καλύπτουν επαρκώς τα μάτια από όλες τις γωνιές
  • ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ χρειάζονται αυθεντικά, προστατευτικά γυαλιά ηλίου τα οποία απλά να είναι μικρές εκδοχές αυτών που είναι σχεδιασμένα για ενήλικες και ΟΧΙ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. Να επιλέγετε γυαλιά ηλίου τα οποία εφαρμόζουν σωστά στο πρόσωπο του παιδιού σας και προστατεύουν τα μάτια του από όλες τις γωνιές. Για τους σκληρούς καλοκαιρινούς μήνες, προμηθευτείτε για το παιδί σας και γιατί όχι και για τον εαυτό σας, ένα καπέλο με φαρδύ γύρο για να φοράτε με τα γυαλιά του ήλιου σας . Τα καπέλα αυτού του τύπου μειώνουν σημαντικά την υπεριώδη ακτινοβολία που φτάνει στα μάτια.

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΦΘΑΛΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΣΑΣ;

Επικοινωνήστε μαζί μας για τη διευθέτηση του ραντεβού σας με την επαγγελματική μας ομάδα

alexnew

Γνωρίστε μας

Τα Οπτικά Ξενοφώντος ιδρύθηκαν το 1994 και από τότε προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες οπτομετρίας. Πιστεύουμε έντονα στην επαγγελματική εξειδίκευση και ότι όλα τα μέλη που εμπλέκονται στην φροντίδα ματίων μια κοινότητας θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά και μαζί προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού. Στα Οπτικά Ξενοφώντος κάθε μέλος της ομάδας μας είναι αφοσιωμένο στην παροχή εξατομικευμένης φροντίδας σε όλους τους πελάτες μας. Ολόκληρο το προσωπικό και στα δύο καταστήματα μας δεσμεύεται για τη διασφάλιση της άνεσης και της ικανοποίησης του κάθε ασθενή. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φροντίσουμε έτσι ώστε η εξεύρεση του ραντεβού σας να βολεύει το πολυάσχολο πρόγραμμα σας. Το έμπειρο προσωπικό μας θα δουλέψει μαζί σας για να σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς να προστατεύετε την όραση σας και να σας παρέχει  εναλλακτικές οπτικές λύσεις που εξυπηρετούν αποτελεσματικά τον τρόπο ζωής σας και τις οπτικές σας ανάγκες.

Τα καταστήματά μας

Το κατάστημα της Αγίας Νάπας (1994) είναι ένα τριώροφο, μοντέρνα διακοσμημένο και πλήρως εξοπλισμένο οπτικό κατάστημα. Βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, η οποία είναι ο κεντρικός δρόμος του γνωστού αυτού τουριστικού θέρετρου της Κύπρου, που οδηγεί στο γραφικό λιμάνι. Το κατάστημα της Λευκωσίας (1995) στεγάζεται σε ένα όμορφα αναπαλαιωμένο κτίριο του 18ου αιώνα και βρίσκεται στη καρδιά του παλαιού Στροβόλου. Το 1988 η κατεδάφιση του κτιρίου αυτού αποφεύχθηκε με την παρέμβαση και τις διαμαρτυρίες ομάδων περιβαλλοντικών οργανώσεων. Κουβαλά περισσότερο από ένα αιώνα ιστορίας και έχει ένα εντυπωσιακό ύψος μεγαλύτερο από 8 μέτρα. Η όλη κατασκευή υποστηρίζεται από δύο περίτεχνα σκαλιστές καμάρες, ενώ ένα ξύλινο πάτωμα συμπληρώνεται όμορφα από σειρές ξύλινων δοκαριών που κρατάνε ψηλά την οροφή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

faqnew22

 

ΤΟ ΦΙΛΜΑΚΙ ΜΑΣ

Η προσωπική προσεχτική φροντίδα που δίνεται σε κάθε ασθενή οπτομετρίας μας, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις ιδιαίτερες του οπτικές ανάγκες, είναι το κύριο μας χαρακτηριστικό.

Σκοπός μας είναι να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα για τα μάτια σε όλους μας τους πελάτες και όλους μας τους ασθενείς οπτομετρίας, και αυτή είναι και η κυριότερη αιτία που η σεβαστή πελατεία μας όχι μόνο αυξάνεται συνεχώς αλλά το κυριότερο, είναι και επαναλαμβανόμενη.