Τελευταια Νεα

Χρήσιμες πληροφορίες για ασθενείς

ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΡΑΣΗ. ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΤΥΦΛΩΣΗ;

"Οκτώ δυνατοί συσχετισμοί μεταξύ του καπνίσματος και της πιο σημαντικής μας αίσθησης, της όρασης μας. 

Είναι ευρέως γνωστό ότι το κάπνισμα συνδέεται με πολλά προβλήματα υγείας και ότι αποτελεί παγκοσμίως μια  σημαντική αιτία θανάτου η οποία θα μπορούσε να αποτραπεί. Λίγοι όμως από εμάς γνωρίζουν ότι το κάπνισμα έχει αποδεδειγμένα συνδεθεί και με τη τύφλωση. Μάλιστα πρόσφατα μια έρευνα που έχει διεξαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει δείξει ότι η απώλεια όρασης που συνδέεται με το κάπνισμα, είναι πιο συχνή από ότι ο καρκίνος των πνευμόνων και οι καρδιοπάθειες.

 "

ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:1) Εκφύλιση της Ωχράς- Η ωχροπάθεια αποτελεί την πιο συχνή αιτία ΤΥΦΛΩΣΗΣ σε άτομα άνω των 65 ετών. Οι επιλογές θεραπείας για την ωχροπάθεια είναι περιορισμένες. Το κάπνισμα προκαλεί ζημιά στους ιστούς του ματιού και αυτός είναι ο λόγος που οι καπνιστές παρουσιάζουν ωχροπάθεια σε πιο νεαρή ηλικία από ότι οι μη καπνιστές. Το κάπνισμα έχει επίσης αποδειχτεί ότι επιταχύνει την υποτροπή της οφθαλμικής αυτής νόσου με την επακόλουθη καταστροφική επιβάρυνση στην όραση. Εάν ο ασθενής σταματήσει το κάπνισμα οι πιθανότητες να παρουσιάσει τη νόσο είναι λιγότερες.


2) Γλαύκωμα- που είναι επίσης μια αιτία τύφλωσης παγκοσμίως3) Σακχαρώδης Διαβήτης- με τις επακόλουθες επιπλοκές του, συμπεριλαμβανομένου και τις αλλαγές στα αγγεία του αμφιβληστροειδή χιτώνα, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε ΤΥΦΛΩΣΗ. Το κάπνισμα μπορεί να επιβαρύνει την κλινική κατάσταση ενός ασθενή με σακχαρώδη διαβήτη.4) Καταρράχτη- παρόλο που ο καταρράχτης αντιμετωπίζεται επιτυχώς χειρουργικά, εξακολουθεί να αποτελεί ακόμα μια σημαντική αιτία τύφλωσης στις μέρες μας, ακόμα και σε ανεπτυγμένες χώρες5) Νόσος του Grave’s- το σύνολο των οφθαλμικών προβλημάτων που παρουσιάζουν ασθενείς με νοσήματα του θυρεοειδή αδένα6) Ενδοφθάλμια φλεγμονή- η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καταρράχτη ή γλαύκωμα7) Αύξηση στις ελεύθερες ρίζες, η οποία προκαλεί γήρανση όλων των ιστών του οργανισμού- αυτή η γήρανση έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να απορροφηθούν και να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία από τις τροφές8) Το σύνδρομο της ξηροφθαλμίας και η μειωμένη άνεση σε άτομα που χρησιμοποιούν φακούς επαφής- με όλα τα επακόλουθα συμπτώματα των κόκκινων και ξηρών ματιών.

Δυστυχώς το παθητικό κάπνισμα είναι τόσο επιβλαβές όσο και το εάν καπνίζετε εσείς.Εάν είστε καπνιστής, να προσπαθείτε να ελέγχετε τα μάτια σας τουλάχιστο μια φορά το χρόνο. Οι οφθαλμικές αλλαγές μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα εάν εντοπιστούν νωρίτερα.

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΦΘΑΛΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΣΑΣ;

Επικοινωνήστε μαζί μας για τη διευθέτηση του ραντεβού σας με την επαγγελματική μας ομάδα

alexnew

Γνωρίστε μας

Τα Οπτικά Ξενοφώντος ιδρύθηκαν το 1994 και από τότε προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες οπτομετρίας. Πιστεύουμε έντονα στην επαγγελματική εξειδίκευση και ότι όλα τα μέλη που εμπλέκονται στην φροντίδα ματίων μια κοινότητας θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά και μαζί προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού. Στα Οπτικά Ξενοφώντος κάθε μέλος της ομάδας μας είναι αφοσιωμένο στην παροχή εξατομικευμένης φροντίδας σε όλους τους πελάτες μας. Ολόκληρο το προσωπικό και στα δύο καταστήματα μας δεσμεύεται για τη διασφάλιση της άνεσης και της ικανοποίησης του κάθε ασθενή. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φροντίσουμε έτσι ώστε η εξεύρεση του ραντεβού σας να βολεύει το πολυάσχολο πρόγραμμα σας. Το έμπειρο προσωπικό μας θα δουλέψει μαζί σας για να σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς να προστατεύετε την όραση σας και να σας παρέχει  εναλλακτικές οπτικές λύσεις που εξυπηρετούν αποτελεσματικά τον τρόπο ζωής σας και τις οπτικές σας ανάγκες.

Τα καταστήματά μας

Το κατάστημα της Αγίας Νάπας (1994) είναι ένα τριώροφο, μοντέρνα διακοσμημένο και πλήρως εξοπλισμένο οπτικό κατάστημα. Βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, η οποία είναι ο κεντρικός δρόμος του γνωστού αυτού τουριστικού θέρετρου της Κύπρου, που οδηγεί στο γραφικό λιμάνι. Το κατάστημα της Λευκωσίας (1995) στεγάζεται σε ένα όμορφα αναπαλαιωμένο κτίριο του 18ου αιώνα και βρίσκεται στη καρδιά του παλαιού Στροβόλου. Το 1988 η κατεδάφιση του κτιρίου αυτού αποφεύχθηκε με την παρέμβαση και τις διαμαρτυρίες ομάδων περιβαλλοντικών οργανώσεων. Κουβαλά περισσότερο από ένα αιώνα ιστορίας και έχει ένα εντυπωσιακό ύψος μεγαλύτερο από 8 μέτρα. Η όλη κατασκευή υποστηρίζεται από δύο περίτεχνα σκαλιστές καμάρες, ενώ ένα ξύλινο πάτωμα συμπληρώνεται όμορφα από σειρές ξύλινων δοκαριών που κρατάνε ψηλά την οροφή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

faqnew22

 

ΤΟ ΦΙΛΜΑΚΙ ΜΑΣ

Η προσωπική προσεχτική φροντίδα που δίνεται σε κάθε ασθενή οπτομετρίας μας, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις ιδιαίτερες του οπτικές ανάγκες, είναι το κύριο μας χαρακτηριστικό.

Σκοπός μας είναι να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα για τα μάτια σε όλους μας τους πελάτες και όλους μας τους ασθενείς οπτομετρίας, και αυτή είναι και η κυριότερη αιτία που η σεβαστή πελατεία μας όχι μόνο αυξάνεται συνεχώς αλλά το κυριότερο, είναι και επαναλαμβανόμενη.