Τελευταια Νεα

Χρήσιμες πληροφορίες για ασθενείς

Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ

"Καταναλώνουμε μήπως υπερβολικές ποσότητες ανθυγιεινών  τροφών μπροστά από την τηλεόραση κάθε βράδυ;

Τα παγκόσμια επίπεδα παχυσαρκίας είναι ψηλότερα από ποτέ αλλά γνωρίζουμε τις πραγματικά καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή η ασθένεια στην υγεία μας; Γνωρίζουμε τι μπορεί να προκαλέσει στην σημαντικότερη μας αίσθηση; Στην όραση μας; "

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το να είσαι υπέρβαρος ή παχύσαρκος καθορίζεται από την μη φυσιολογική ή την υπερβολική συσσώρευση σωματικού λίπους η οποία και είναι πιθανών να επηρεάσει αρνητικά την υγεία του ατόμου. Παχύσαρκα άτομα είναι αυτά που έχουν Δείχτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) μεγαλύτερο από 30 kg/m^2. O ΔΜΣ μπορεί να υπολογιστεί με τον πιο κάτω απλό τύπο:ΔΜΣ=Βάρος (κιλά)/ύψος (μέτρα)^21) Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια. Με την παχυσαρκία υπάρχει και ένας σημαντικός αυξημένος κίνδυνος για την εκδήλωση σακχαρώδη διαβήτη τύπου II ο οποίος μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα στο μάτι και στην όραση. Έχει αναφερθεί ότι 90% όλων των διαβητικών με ηλικία μεταξύ των 16-54 είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι και δυστυχώς 80% των ασθενών με διαβήτη διαρκείας 15 και άνω ετών θα επηρεαστούν από κάποια μορφή διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, η οποία και μπορεί να συνδεθεί με τύφλωση. Ωστόσο ασθενείς με διαβήτη οι οποίοι ελέγχουν και κρατούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα τους σε κανονικά επίπεδα έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, προβλήματα στα νεφρά ή καρδιακά προβλήματα.Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Βρετανικό Εθνικό Ινστιτούτο για τους τυφλούς, ένα άτομο με ΔΜΣ μεγαλύτερο του 35kg/m^2, έχει 80 φορές περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσει σακχαρώδη διαβήτη από ένα άτομο με ΔΜΣ μικρότερο του 22kg/m^2.2) Eκφύλιση της ωχράς κηλίδας

 Η παχυσαρκία μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εκδήλωσης ωχροπάθειας και μπορεί επίσης να επιταχύνει την επιδείνωση αυτής. Η ωχροπάθεια πιθανών να επηρεάσει δυσμενώς την ικανότητα του ατόμου να διεξάγει καθημερινές δραστηριότητες όπως το οδήγημα και το διάβασμα


3) Καταρράκτης

 Υπέρβαρα άτομα μπορεί να έχουν διπλάσια πιθανότητα να εκδηλώσουν καταρράκτη σε σύγκριση με άτομα που δεν είναι υπέρβαρα. Στις αναπτυγμένες χώρες ο καταρράκτης αντιμετωπίζεται εύκολα και δεν οδηγεί βεβαίως σε τύφλωση.

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΦΘΑΛΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΣΑΣ;

Επικοινωνήστε μαζί μας για τη διευθέτηση του ραντεβού σας με την επαγγελματική μας ομάδα

alexnew

Γνωρίστε μας

Τα Οπτικά Ξενοφώντος ιδρύθηκαν το 1994 και από τότε προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες οπτομετρίας. Πιστεύουμε έντονα στην επαγγελματική εξειδίκευση και ότι όλα τα μέλη που εμπλέκονται στην φροντίδα ματίων μια κοινότητας θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά και μαζί προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού. Στα Οπτικά Ξενοφώντος κάθε μέλος της ομάδας μας είναι αφοσιωμένο στην παροχή εξατομικευμένης φροντίδας σε όλους τους πελάτες μας. Ολόκληρο το προσωπικό και στα δύο καταστήματα μας δεσμεύεται για τη διασφάλιση της άνεσης και της ικανοποίησης του κάθε ασθενή. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φροντίσουμε έτσι ώστε η εξεύρεση του ραντεβού σας να βολεύει το πολυάσχολο πρόγραμμα σας. Το έμπειρο προσωπικό μας θα δουλέψει μαζί σας για να σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς να προστατεύετε την όραση σας και να σας παρέχει  εναλλακτικές οπτικές λύσεις που εξυπηρετούν αποτελεσματικά τον τρόπο ζωής σας και τις οπτικές σας ανάγκες.

Τα καταστήματά μας

Το κατάστημα της Αγίας Νάπας (1994) είναι ένα τριώροφο, μοντέρνα διακοσμημένο και πλήρως εξοπλισμένο οπτικό κατάστημα. Βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, η οποία είναι ο κεντρικός δρόμος του γνωστού αυτού τουριστικού θέρετρου της Κύπρου, που οδηγεί στο γραφικό λιμάνι. Το κατάστημα της Λευκωσίας (1995) στεγάζεται σε ένα όμορφα αναπαλαιωμένο κτίριο του 18ου αιώνα και βρίσκεται στη καρδιά του παλαιού Στροβόλου. Το 1988 η κατεδάφιση του κτιρίου αυτού αποφεύχθηκε με την παρέμβαση και τις διαμαρτυρίες ομάδων περιβαλλοντικών οργανώσεων. Κουβαλά περισσότερο από ένα αιώνα ιστορίας και έχει ένα εντυπωσιακό ύψος μεγαλύτερο από 8 μέτρα. Η όλη κατασκευή υποστηρίζεται από δύο περίτεχνα σκαλιστές καμάρες, ενώ ένα ξύλινο πάτωμα συμπληρώνεται όμορφα από σειρές ξύλινων δοκαριών που κρατάνε ψηλά την οροφή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ +

faqnew22

 

ΤΟ ΦΙΛΜΑΚΙ ΜΑΣ

Η προσωπική προσεχτική φροντίδα που δίνεται σε κάθε ασθενή οπτομετρίας μας, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις ιδιαίτερες του οπτικές ανάγκες, είναι το κύριο μας χαρακτηριστικό.

Σκοπός μας είναι να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα για τα μάτια σε όλους μας τους πελάτες και όλους μας τους ασθενείς οπτομετρίας, και αυτή είναι και η κυριότερη αιτία που η σεβαστή πελατεία μας όχι μόνο αυξάνεται συνεχώς αλλά το κυριότερο, είναι και επαναλαμβανόμενη.